Sikertörténetek a COVID-19 ideje alatt

A COVID-19 járvány szinte egyik napról a másikra állította feje tetejére a világot. Az egészségügyi intézkedések az amerikai au pairek mindennapjait és az utazásokróll, új barátokról tűzdelt terveit is rendkívül megnehezítik. Mindezek ellenére azonban au pairjeink újra és újra bebizonyítják, hogy felül tudnak kerekedni a kihívásokon! Hadd osszuk meg néhány kedvenc történetünket, amiket az elmúlt hónapok alatt hallottunk a Cultura Care közösség tagjaitól.

 

 

Ana, brazil au pair, Virginia államból

Ana már több mint egy éve él fogadó családjával. A nehézségek ellenére azt mondta, „Nem adom fel, hiszen tudom, Istennek jót akar, így aggodalom nélkül rábízhatom magam! Bízom benne, hogy ennek az egésznek hamarosan vége lesz, és folytathatom Amerika felfedezését”. Az anyuka nővérként, az apuka katonaként dolgozik, így szerencsére egyikőjük munkája sincs veszélyben. A fogadó család rendkívül hálás Ana segítségéért, és megfelelően használták ki az együtt töltött időt. Kipróbálták Ana szülőhazájának tradicionális ételeit, nagyokat beszélgettek Ana családjával Skype-on, megtanultak pár szót Ana anyanyelvén és közösen énekeltek.

 

 

Enrica, olasz au pair, Massachusetts államból

Enrica, olasz au pair fogadó családjával közösen állt modellt egy verandai fotózáshoz a #frontporchproject kezdeményezés apropójából. Ez az egész Amerikán végigsöprő jótékonysági megmozdulás családi portrékat örökít meg a koronavírus ideje alatt, ezzel gyűjtve pénzt a vírussal kapcsolatos alapítványoknak. Enrica bevallja, volt már egyszerűbb is az élet, de „a fogadó családom rengeteget segít mindenben és a dolgok jó oldalára is rávilágítanak. Tudom, hogy bármi történjék, mindig számíthatok majd a fogadó családomra. Ez erőt ad ahhoz, hogy megőrizzem a pozitív szemléletemet.” @donnagarlough

 

 

Maria, spanyol au pair, Colorado államból

Maria, spanyol au pair az alábbi gondolatokat osztotta meg a Borst családdal való első találkozásról a kezdeti ismerkedés ideje alatt: „Egyből nagyon jól kijöttünk egymással. Éreztem, hogy hozzájuk kell kiutaznom, hogy egy felejthetetlen fordulatot vegyen az életem!” A krízis ideje alatt Maria igazán hasznos elfoglaltságra talált, ugyanis lefordította az anyuka által írt mesekönyvet spanyolra! A mesekönyv találóan a „Mi az a koronavírus?” címet kapta, és a gyermekek számára érthető módon meséli el a világban folyó eseményeket. Annak ellenére, hogy a vírus megnehezítette az életet mindenki számára, Maria semmit sem csinálna vissza.

 

 

Nadeche holland au pair, Virginia államból

Amikor a COVID-19 elleni védekezés kapcsán bezártak a helyi edzőtermek, Nadeche holland au pair kiváló alternatívával állt elő. Új, otthoni edzésterve elemelésre, guggolásra és tenyértámaszra épül, amik elvégzésében a fogadó család négy gyermekét használja extra súlyként!

 

 

Martine holland au pair, Ohio államból

Martine, holland au pair fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy lekösse a fogadó család gyermekeinek figyelmét a karantén ideje alatt. Közösen írtak levelet Martine szüleinek, süteményeket sütöttek és virtuálisan bejárták a Cincinnati Állatkertet is. Martine így összegzi a közelmúltat: „Sokkal közelebb kerültünk egymáshoz, és nagyon élvezzük a rengeteg együtt töltött időt. Pozitívan állok a dolgokhoz és a maximumot próbálom kihozni mindenből, így a gyerekek is ezt teszik!” @thedutchaupair_

 

 

Birte német au pair, Tennessee államból

Isabeu Miller fogadó anyuka meglátása szerint Birte minden elképzelhető kitüntetést megérdemel azért, amilyen példamutatóan és lojálisan viselkedett a program ideje alatt.  „A mostani helyzet távolabb sem állhatna attól, amit Birte kiutazása előtt elképzelt az amerikai évéről. Mindezek ellenére csodálatosan viselkedett ebben a precedens nélküli helyzetben. Hálásak vagyunk, hogy a fiaink igazi nővérévé vált, miközben felnőttként számíthatunk rá minden helyzetben. Mosolygós személyisége, kedvessége és kimeríthetetlen türelme bearanyozza napjainkat! Alig várjuk, hogy vége legyen a megszorításoknak, hogy végre megismerhesse az országunkat!”

 

 

Andres, olasz au pair, Colorado államból

Andres, olasz au pair fogadó családjával a Hawaii-szigetekre ment volna nyaralni a tavaszi szünet ideje alatt, hogy kiélvezzék a jó időt. Amikor ez a tervük meghiúsult, nem keseredtek el! Ők maguk varázsolták saját otthonukba az Aloha hangulatát hawaii mintás ingek és virágfüzérek segítségével!

 

 

Orlaine, francia au pair, Arizona államból

A COVID-19 miatti karantén bevezetése után két héttel egy új YouTube csatornát indított közösen Oriane francia au pair és a család anyukája. Napi tevékenységeiket és tippeket osztanak meg a közönséggel, Wyatt és Aiden ikrek kalandjaival fűszerezve. Oriane feladata a kamerázás és szerkesztés, míg Jennifer a zenei aláfestést szolgáltatja. Véleményünk szerint nem áll távol tőlük a nemzetközi hírnév!

 

 

Martina, olasz au pair, Kalifornia államból

Martina épp februárban érkezett meg fogadó családjához, és kiválóan sikerült beilleszkednie a kaliforniai életstílusba – már ami a karanténban élést illeti! A család gyermekével minden hétköznapot közösen indítanak egy „Namaste” és egy Cosmic Kids Yoga epizód kíséretében, hogy kordában tartsák a stresszt. A fogadó család anyukája szerint mindenki imádja Martinát!

 

 

Paola kolumbiai au pair, Kalifornia államból

A koronavírus miatt különösen nehéz dolga van az au paireknek, hiszen egész nap szórakoztatniuk kell az otthon ragadt gyermekeket. Paola azonban az egész családot lenyűgözi találékonyságával! Liz, a család anyukája szerint „Paola legnépszerűbb karanténprogramja eddig a kertészkedés, az autómosó (játékok tisztítása a gyerekekkel közösen) és a banánmuffin-sütés volt! Olyan jó látni, hogy így szereti a gyerekeinket és ilyen jó gondjukat viseli ebben a nehéz helyzetben! Mil gracias, Paola!”

 

 

Stefani brazil au pair, Virginia államból

Stefani január végén érkezett meg Virginia állambeli fogadó családjához, és akkor még álmában sem gondolta volna, hogy a következő három hónapja ekkora fordulatot vesz majd. „Azt hittem, hogy majd sokat utazhatok, új helyeket láthatok és temérdek új barátot szerezhetek majd. Egy egészen másfajta élményre számítottam. De azt nem mondhatnám, hogy szomorú vagyok, hogy itt vagyok! Nem alakul mindig minden úgy, ahogy elképzeljük. Az otthon töltött idő alatt viszont közelről megismerhettem a gyerekeket, és még tanultam is tőlük egy s mást!” Kathy a család anyukája hozzáteszi: „Stefani remekül beilleszkedett a családunkba! Megannyi estét töltünk közös sütés-főzéssel, fényképek nézegetésével és nagy nevetésekkel. A lehető legtöbbet hozzuk ki a helyzetből.”

Ajánljuk figyelmedbe a Facebook és Instagram oldalainkat, ahol még számos izgalmas történetet olvashatsz!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Itt a Cultural Care Au Pair! Hiszünk benne, hogy a kulturális csere jobbá teszi a vilagot - ezért célul tűztük ki, hogy au paireknek segítsünk fantasztikus élményekkel gazdagodni az USA-ban. Amikor éppen nem az au paireknek segítünk, édességet kóstolunk a világ minden tájáról és nagy mennyiségű kávét szürcsölünk.
    A line drawing of a gumball machine

    Oszd meg a történeted!

    Szenvedélyes tartalomkészítőket keresünk, akik hozzájárulnak blogunkhoz. Küldd el történetedet ma, hogy mások is bepillantást nyerhessenek az au pair életbe.

    Tudj meg többet