Az au pairek felelőssége és feladatai

Az au pairek felelőssége és feladatai

A legfontosabb feladatod a gyermekfelügyelet!

Talán már jól tudod, mit jelent egy au pair év: egy kivételes lehetőség, hogy kilépj a megszokott kerékvágásból, egy kalandos utazás, egy kihagyhatatlan alkalom a tanulásra és személyiségfejlődésre, ráadásul Amerikában! Egy (vagy több) felejthetetlen év, amit magadnak és az álmaid megvalósításának szentelhetsz!

 

De tudod, hogy milyen feladatokkal és felelősséggel kell majd számolnod? Olvass tovább a részletekért!

 

Egy amerikai fogadó család au pairjeként egyszerre több szerepet is be kell töltened. A család gyermekeinek idősebb testvére leszel, a szülők fogadott gyermeküként fognak rád tekinteni, a többi au pair és helyi fiatal pedig egy új barátot keres majd személyedben. Egy amerikai egyetem diákja leszel, netán a baráti köröd vagy más au pairek példaképé válsz majd.

Néhány au pair a program befejezése után csatlakozik a Global Ambassador csapatához, aminek keretei között más au paireknek segíthetnek, vagy a programot alakíthatják egyre jobbá a jövőbeli résztvevők számára.

Mindezek mellett viszont a gyermekgondozás lesz a legfőbb feladatod! Au pairként szeretetet, támogatást és figyelmet kell sugároznod a fogadó család gyermekei felé az ottléted teljes ideje alatt.

 

Nézzük tehát, hogy mik az au pairek feladatai, és hogyan kapcsolódnak ezek a gyermekfelügyelethez! Az au pairek feladata, hogy biztosíták a biztonságos, vidám és egészséges mindennapokat a fogadó család gyermekei számára.

 

Az au pairek feladatköre fogadó családonként változik valamelyest, hiszen a gyerekek egyes családoknál újszülöttek, akik teljesen más figyelmet igényelnek az iskolás korú fiatalokhoz képest. Vannak olyan családok, ahol a gyermekek minden programjához autózás szükséges a távolságok miatt, mások viszont a forgalmas város közepén élnek, ahol minden egy karnyújtásnyira van.

Ezektől az apró különbségektől eltekintve abban minden au pair feladatköre megegyezik, hogy a gyermekfelügyelettel kapcsolatos feladatok elvégzése az ő dolguk, és csakis a gyermekfelügyelettel kapcsolatos feladatoké! Sosem fognak olyan házimunkák ellátására felkérni, ami a szülőkkel, vagy a háztartás más tagjaival kapcsolatos.

 

Az alábbi lista az au pairek leggyakoribb feladatait tartalmazza:

 • Ételkészítés: különböző ételek, tízórai és uzsonna elkészítése a gyerekek számára.
 • Közlekedés: elvinni a gyerekeket az iskolába, különórákra és egyéb szabadidős programokra.
 • Mosás: a gyermekek ruháinak, ágyneműjének mosása, szárítása és összehajtogatása.
 • Rendrakás: a gyerekek hálószobájának és játszószobályának általános rendbentartása és takarítása.
 • Reggeli tennivalók: reggeli, készülődés és öltözködés a nap kezdete előtt.
 • Játékidő: játszani és szórakoztató feladatokkal lefoglalni a gyerekeket.
 • Házi feladat: segíteni a gyerekeknek a házi feladat elvégzésében.
 • Lefektetés: segíteni a gyerekeknek az esti tisztálkodásban, lefektetni őket – és gyakran esti mesét felolvasni!

Az au pairek felelőssége és feladatai

Az olyan feladatok, amik nem a gyermekgondozáshoz köthetőek, vagy nehéz fizikai munkát igényelnek (mint például a takarítás, kert karbantartása, stb.), nem tartoznak az au pairek feladatkörébe.

Mivel J-1 csereprogramvízum birtokában töltesz egy évet Amerikában au pairként, az Egyesült Államok Külügyminisztériuma által lefektetett szabályozások védelmét élvezed. Más gap year programoktól és munkalehetőségektől eltérően au pairként a biztonságod és egészséged, jóléted egyaránt garantált.

 

Ennek fényében a napi au pair munkaidőd maximális hossza is szabályozva van, ezen szabályokat pedig minden fél köteles betartani.

A szabályok szerint az au pairek maximum heti 45 órát, naponta legfeljebb 10 órát dolgozhatnak. Hetente legalább másfél nap egybefüggő szünetet és havonta legalább egy teljes hétvégét kell a rendelkezésükre bocsájtani.

 

Mindezeken felül pedig a program egy éve alatt az au pair számára két hét fizetett szabadságot is biztosítani kell. Mi kellhet még egy felejthetetlen nyaraláshoz?!

Az au pairkedés egy rendkívül felelősségteljes feladat, hiszen olyan gyerekekre kell felügyelned, akik felnéznek rád, és vakon bíznak benned. De ha szeretsz gyerekekkel foglalkozni és készen állsz egy ilyen megmérettetésre, az amerikai au pair éved egy életre szóló élmény lesz! Lépj az életed következő szakaszába!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Itt a Cultural Care Au Pair! Hiszünk benne, hogy a kulturális csere jobbá teszi a vilagot - ezért célul tűztük ki, hogy au paireknek segítsünk fantasztikus élményekkel gazdagodni az USA-ban. Amikor éppen nem az au paireknek segítünk, édességet kóstolunk a világ minden tájáról és nagy mennyiségű kávét szürcsölünk.
  A line drawing of a gumball machine

  Készen állsz a kalandra?

  Kezdd el ma a jelentkezésed, es kerülj egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy au pair legyél az USA-ban. Vágj bele életed következő izgalmas fejezetébe!

  Kezdj neki