• Tanács
Megjelent August 30, 2019

Csecsemőgondozási tippek

Olyan au pair-ek tanácsai, akik csecsemőket gondoztak az USA-ban!

Szerző: Cultural Care Au Pair

A csecsemők gondozása sajátos egyedi kihívásokkal és eredményekkel jár. Természetesen olyan munka, ami sok felelősséget és nagyfokú szervezettséget kíván – de amelynek az eredményei végül nagyon is megérik a munkát. Végül is egy fiatal élet alakításában nyújtasz segítséget; láthatod, ahogy a baba kiejti az első szavait, kipróbálja az első ételeit, sőt megteszi az első lépéseit!

 

Csecsemőt gondozó au pair-ként rengeteg dolgot meg kell tudnod és tanulnod a napi rutinjaikról és igényeikről. A két évnél fiatalabb gyerekek gondozásához teljesen más készségek és hozzáállás szükséges, és ezeket el kell sajátítani!

 

A Cultural Care támogatóhálózatában szerencsére számtalan olyan ember van, aki segítséget tud nyújtani és meg tud hallgatni.

Csecsemőgondozási tippek

Nem csak a fogadócsaládod tud sok útmutatással és visszacsatolással segíteni, de az au pair-ként dolgozó többi barátod is! Összeszedtük az olyan au pair-ektől kapott legjobb tanácsokat és tanulságokat, akik azért érkeztek az USA-ba, hogy csecsemőket gondozzanak. Részletesen elmagyarázzák, hogy mit kell egy au pair-nek tudnia a csecsemőápolásról, mit szeretnek legjobban a csecsemőápolásban, valamint tippeket és trükköket adnak arra, hogyan lehet a kisgyermekeket úgy kezelni, hogy közel kerüljetek, és jól is érezzétek magatokat:

 

Felicia Kjellberg svéd au pair:

A csecsemőápolás fantasztikus élmény. Láthatod, ahogyan napról napra növekednek. Néha kemény dolog, de sokkal több a jó élmény, mint a rossz, úgyhogy tarts ki, amikor úgy tűnik, hogy soha nem ér véget a sírás, mert a következő élmény valami fantasztikus lesz. Ígérem, a végén meglesz a kárpótlás.

 

Maiken Jensen dán au pair:

Az egyik gyerkőcöt születése óta gondozom, és most már két éves! Végig ott voltam mellette. Gyönyörű és fantasztikus látni, ahogy nőnek és tanulnak. És mindezt neked köszönhetik. A második anyukájukká válsz!

 

Noemi Piluso német au pair:

Amikor egy csecsemőt gondozol és sok időt töltesz vele, valószínűleg nagyon erős kötelék fog kialakulni. Ami engem illet, a baba néha engem választ a szülei helyett, amikor otthon van – tőlem könnyebben elfogadja a cumisüveget, és gyorsabban ágyba tudom tenni, mint a szülei. Nagyon fura érzés tud lenni, amikor a szülők el akarják venni a babát, de sír, mert téged akar. Ez néha előfordul, és fontos, hogy beszélj róla a szülőkkel, mert nekik is kemény lehet.

 

Stephanie Manero mexikói au pair:

Ne feledd el jól érezni magad! Szeretettel, büszkeséggel és boldogsággal tölt el, amikor egy ilyen picike ember van a közeledben. Nehéznek tűnhet, és az is – de készülj fel, hogy el fogsz érzékenyülni, amikor elkezdik mondani a nevedet és együtt csináltok dolgokat.

 

Tori Wade ausztrál au pair:

Ne számíts arra, hogy könnyű lesz – mindig vannak kihívást jelentő napok, főleg, ha több mint egy gyereked van. Legyen meg a csecsemőkhöz kapcsolódó képzettséged. A csecsemők sok munkát jelentenek, és számítanak rád. Nem tudják saját magukat ellátni: a te dolgod, hogy tudd, mit jelent a sírásuk, hogy éhesek, fáradtak, pelenkát kell-e cserélni, vagy hogy sértődöttek, idegesek-e.”

 

Valentina Orgiu olasz au pair:

Nekem az a kedvenc dolgom a csecsemőápolásban, hogy együtt élsz velük és a családjukkal, és mindent együtt tapasztaltok meg! Első fog, első szó, első igazi étel, első mászás, első lépések, első karácsony, első születésnap. Számomra azt hiszem, azért volt így, mert a baba két hónapos volt, amikor megismertem, így vele együtt éltem át ezt az összes csodás élményt és dolgot!

 

Tanja Scharinger ausztrál au pair:

A legjobb tanácsom bárkinek, aki csecsemőt ápol, hogy őrizd meg a nyugalmadat! Vegyél egy mély levegőt, és menni fog! Soha nem gondoltam volna, hogy három gyereknek fogom tudni a gondját viselni, akik mind öt évnél fiatalabbak, de ezt csinálom, és jól kezelem. A legfontosabb dolog, hogy ne félj kérdéseket feltenni! A fogadócsaládoknál nem létezik hülye kérdés – inkább örülnek, ha kérdezel, és nem rontod el a dolgot, mert tippeltél, hogyan kell csinálni, ahelyett, hogy rákérdeztél volna!

 

Giuliana Cassano argentin au pair:

A csecsemőápolás hatalmas felelősség. Hetente maximum 45 órát töltesz vele, és olyan leszel, mint az anyukája, nővére vagy nagynénije. Ezért van az, hogy példát kell mutatni nekik, mert azt fogják tenni, amit te teszel és mondasz!

Giorgia Scarmelottoolasz au pair:

A legjobb tanácsom, ha csecsemőt ápolsz vagy fogsz ápolni, hogy saját magadat add. Olyan ember legyél, akit gyerekként látni akarnál: Legyél vicces, legyél bölcs, legyél udvarias, legyél türelmes, legyél felelősségteljes. Ne foglalkozz túl sokat a telefonoddal, olvass nekik sok könyvet, tegyél fel valami zenét, énekelj és táncolj. Ha játszol hangszeren, velük és nekik is játssz. Nem számít, hogy mennyire picik, hogy odafigyelnek-e arra, amit csinálsz – ezeket a dolgokat még tanulják, de segíteni fog nekik, hogy jobban felnőjenek. Sétáljatok nagyokat a parkban, engedd ki őket a friss levegőre, ismerjetek meg új illatokat, vidd le őket a parkba, ahol megfoghatják a dolgokat, játssz velük, aztán hagyd egy kicsit őket, hogy saját maguk fedezzék fel a világot. Lehet, hogy nem lesz mindig könnyű, de ne aggódj, időbe telik a kisemberek kibontakozása. Legyél türelmes, és ne veszítsd el a fejedet.

 

Nat Ortega Ruiz mexikói au pair:

Minden baba más, de ami mindegyikben közös… az, hogy mindig meg fognak lepni! Úgyhogy érezd jól magad, nevess együtt a babákkal, és ne feledd, hogy minden nap valami újat fognak neked tanítani!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair

Itt a Cultural Care Au Pair! Hiszünk benne, hogy a kulturális csere jobbá teszi a vilagot - ezért célul tűztük ki, hogy au paireknek segítsünk fantasztikus élményekkel gazdagodni az USA-ban. Amikor éppen nem az au paireknek segítünk, édességet kóstolunk a világ minden tájáról és nagy mennyiségű kávét szürcsölünk.

Legolvasottabb

Még több Tanács

A line drawing of a gumball machine

Készen állsz a kalandra?

Kezdd el ma a jelentkezésed, es kerülj egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy au pair legyél az USA-ban. Vágj bele életed következő izgalmas fejezetébe!

Kezdj neki