Fejleszd a nyelvtudásod!

Fejleszd a nyelvtudásod!

Indítsd a karriered Amerikában szerzett nyelvtudással!

Elmerülni az angol nyelvi közegben és elmélyíteni a már meglévő angoltudásod alapvető részét képezi az amerikai au pair programnak. A világ minden tájáról érkeznek fiatalok az Egyesült Államokba dolgozni, hogy az ott töltött idő alatt mindennapi közegben gyakorolhassák az idegen nyelvet. A megszerzett tudás nagy hasznukra válik majd a jövőben!

 

Az angol a világ egyik legelterjedtebb nyelve, így segít összehozni az embereket, és igazi közösségeket kiépíteni olyan környezetben, ahol számos különböző kultúra képviselője gyűlik össze, hogy együtt éljenek, dolgozzanak és játsszanak. Mivel a három leghasználtabb nyelvek egyike, az angoltudás kritikus szerepet játszik az egyetemi felvételi és az álláskeresés folyamata során.

 

Ennek fényében nem meglepő tehát, hogy az angoltudásod fejlesztése egy remek befektetés a jövőre nézve. Sőt mi több, a magasfokú angoltudás az egyik leghasznosabb alappillér a céljaid eléréséhez, és a sikeres jövőd megalapozásához.

 

Au pairként természetes közegben töléletesítheted a nyelvtudásod a mindennapi szituációknak köszönhetően, amikor a fogadó családoddal, a gyermekekkel, a helyi közösség tagjaival és a többi au pairrel kommunikálsz. Ottléted alatt talán nem is fogod fel majd igazán, hogy a megszerzett tudás milyen nagy hasznodra válik hazatérted után a munkakeresés folyamata alatt! Ne felejtsd el feltűntetni a nyelvtudásod az önéletrajzodban!

 

Miképp kamatoztathatod folyékony angoltudásod a jövőben? gazság szerint az élet számtalan területén nyújthat előnyöket számodra egy nyelvi közegben szerzett nyelvtudás. Az alábbiakban összeszedtünk néhányat, a teljesség igénye nélkül:

 

Nemzetközi piacképesség

 

Magasfokú angoltudás birtokában egyből sokkal impozánsabb jelentkező leszel a nemzetközi vállalatok szemében. Ha jól beszélsz egy olyan elterjedt idegen nyelvet, mint az angol, könnyebben építhetsz ki kapcsolatot és dolgozhatsz együtt emberekkel a világ minden tájáról. Személyes viszonyt alakíthatsz ki a kollégáiddal, és pontosan megérted majd a mondanivalójukat, anélkül, hogy felületes fordítások miatt félreértenétek egymást.

 

Ha a munkatársaidat saját anyanyelvükön tudod megszólítani, közvetlenebb munkaviszonyt teremthetsz, így felgyorsíthatsz különböző munkahelyi folyamatokat, melyek egyébként időigényesek lehetnének. A közös nyelv az egész csapatnak kényelmesebb, és az egész munkahelyi közösséget magabiztosabbá, hatékonyabbá teheti. Mindent összegezve, ha jól beszélsz angolul, könnyebben válogathatsz a nemzetközi állásajánlatok között, így nagyobb sikereket érhetsz el karriered építése során.

 

Utazási lehetőségek

 

Az angol nyelv számos lehetőséget biztosít arra, hogy utazhass és különböző kultúrákat ismerhess meg karriered során. Ha egy olyan vállalatnál helyezkedsz el, ami nemzetközi kliensekkel rendelkezik vagy globális piacnyitáson gondolkodik, biztosan téged bíznak majd meg az utazással és a tárgyalásokkal, ha kiváló kommunikációs készséggel rendelkezel.

Fejleszd a nyelvtudásod!

Au pairként (legalább) egy évet töltesz Amerikában, miközben magabiztosan elsajátítod a nyelvet, és bejárhatod az Államok minden zugát. Magasszintű angoltudással felfegyverzett munkavállalóként azonban az egész világot bejárhatod! Megszámlálhatatlan helyen van szükség olyan szakemberekre és tolmácsokra, akik kiválóan beszélnek különböző idegen nyelveket. Ha tehát az utazás szerelmese vagy, kivételesen fontos lesz számodra, hogy megfelelő angoltudásra tégy szert.

 

Szakmai fejlődés

 

Az elmúlt évek alatt kutatások bizonyították, hogy az idegen-nyelvtudással egyben egy másik kritikus üzleti készség is együtt jár. A kutatások eredménye ugyanis azt mutatja, hogy az idegen nyelven beszélők kreatívabbak is, és könnyebben oldanak meg összetett problémákat azoknál, akik csak az anyanyelvükön beszélnek.

 

Mindemellett persze a különböző nyelvek közötti folyamatos váltás segíthet megőrizni a mentális frissességedet is, és fejlesztheti azon készségedet, hogy egyszerre több dologra tudj koncentrálni.

 

A Chicagói Egyetem kutatása szerint pedig azok az emberek, akik több nyelven beszélnek, magabiztosabban hozzák meg döntéseiket (legyen szó üzleti, vagy magánéleti kérdésekről), miután egy idegen nyelven is átgondolták magukban, hogy az eredeti érvelés úgy is megállja-e a helyét. Mindezen kutatások és számos más érv is azt mutatja, hogy mindenképp érdemes időt és energiát fektetned az angoltudásod fejlesztésébe, mivel ez egy olyan készség, ami az életed több területére és más készségeid fejlődésére is pozitív hatással van!

 

Emellett pedig a munkahelyeden is nagyobb sikereket érhetsz el!

 

Így ha egy nemzetközi karriert szeretnél felépíteni magadnak, vagy egy emberi kapcsolatokon alapuló üzleti szférában szeretnél elhelyezkedni, mindenképp törekedj az angoltudásod tökéletesítésére! Erre pedig nincs jobb lehetőséged a nyelvi környezetnél: jelentkezz például au pairnek Amerikába!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Itt a Cultural Care Au Pair! Hiszünk benne, hogy a kulturális csere jobbá teszi a vilagot - ezért célul tűztük ki, hogy au paireknek segítsünk fantasztikus élményekkel gazdagodni az USA-ban. Amikor éppen nem az au paireknek segítünk, édességet kóstolunk a világ minden tájáról és nagy mennyiségű kávét szürcsölünk.
    A line drawing of a gumball machine

    Tudd meg, hogy az au pair élet neked való e.

    Látogass el egy ingyenes info meetingre, ahol megtudhatsz mindent a programról.

    Iratkozz fel egy info meetingre