• Tanács
Megjelent October 3, 2019

Levél egy jövendőbeli au pairnek

Tanácsaim és jókívánságaim az új au pairek számára

Szerző: Marie-Louise Deutschmann

Kedves jövendőbeli au pair!

 

Talán kicsit izzad a tenyered, hevesebben ver a szíved, és esetleg rémülten hallgatod annak a bizonyos hangnak a suttogását a fejedben.

Amerikába költözöl. Teljesen egyedül. Ettől a helyzettől kivétel nélkül mindenki megszeppenne, de az ismerőseidnek a fele se merné tényleg elszánni magát egy ilyen kalandra.

Mi tagadás, ez egy nagy lépés. Egészen pontosan egy óriási lépés, aminek megtétele előtt joggal tarthatsz a megbotlástól. Gondoltál arra, hogy ez a most félelmetesnek tűnő lépés egyike lehet a maratoni futásod első mozdulatainak?

Annyi mindenre kell gondolnod, emlékezned, sok mindennek utánajárnod. Rengeteg apró tipp és trükk segíthet. Túlélési útmutatók, hasznos kézikönyvek. Nem tudom megmondani, milyen lesz ez az éved, de vannak dolgok, amiket szeretnék megosztani veled. Amik – őszintén remélem – megtörténnek veled.

Bízom benne, hogy olyan helyzetekben is örömöt találsz majd, amik első látásra pont az ellenkezőjét sugallják. Remélem, hogy a bakancslistád minden elemét kipipálod, és még ki is bővíted majd a listád útközben. Drukkolok, hogy olyan barátokat szerezz, akik őszintén értékelik a barátságotokat, és téged is. Pont úgy szeressenek, amilyen vagy! Ha nem ezt érzed, akkor ők nem igaz barátok. Légy olyan emberek társaságában, akik igazán boldoggá tesznek!

Tanácsolom, hogy utazz egyedül, hogy megtapasztald, milyen csodálatos, felemelő és izgalmas érzés önállónak lenni.

Levél egy jövendőbeli au pairnek

Remélem, hogy melegszívű maradsz. Ne bántódj meg, ha mások esetleg félreértenek téged. Lehet, hogy csak nem ismerik a kultúrádat, a hátteredet, a múltadat.

Szeretném, hogy olyan ember légy, aki nem ijed meg a saját érzelmeinek mélységétől, vagy a vágyainak erősségétől. Éld át az érzelmeid teljes skáláját, hiszen ez személyiséged része! Azt kívánom, hogy au pair éved egy soha véget nem érő szerelmes történetre hasonlítson, annak minden hullámhegyével és hullámvölgyével.

Remélem, hogy útközben néha megállsz és körülnézel. Ne hagyd, hogy a tennivalók minden figyelmed elvonják! Élvezd ki azt a felejthetetlen koncertet! Éld át teljes szívvel a hazautat! Végy egy mély lélegzetet, csukd be a szemed és gondolj a frissen szerzett élményeidre. Gondolj az emberekre, akiket megismertél, az új ételekre, amiket megkóstoltál, gondolj az átélt érzéseidre! Aztán nyisd ki a szemed, és próbálj meg minden pillanatot átélni.

Kívánom, hogy ez az év csak a kezdet legyen, és ezután folyton hajtson a kalandvágy! Még több utazás, még több szabadság, még több boldogság!

Remélem, hogy küzdelmes pillanatokat is átélsz majd, hogy megtanuld, az élet nem mindig olyan egyszerű, mint elsőre tűnhet. Ezzel együtt azt is remélem, hogy sikeresen megoldod majd ezeket a helyzeteket, és erősebbé válsz a tapasztalatoknak köszönhetően. Biztosan lesznek alkalmak, amikor majd könnyek csorognak le az arcodon. Amikor úgy érzed, hogy minden túl nehéz, hogy ez az év sosem fog eltelni, és kegyetlenül gyötör majd a honvágy is. Ilyenkor emlékezz arra, hogy miért indultál útnak!

Gondolj arra, hogy miért éri meg ez az egész!

Szeretném, ha mindenkinél jobban bíznál magadban. Higgy a megérzéseidnek, hisz’ nem véletlenül vannak megérzéseink. Tanuld meg, hogy a „más” nem azonos a rosszal. Remélem, hogy eljutsz majd olyan helyekre, amikről előtte még csak nem is álmodtál! Kívánom, hogy olyan kultúrákat ismerj meg, amikről nem is hallottál előzőleg, kívánom, hogy ismeretlen ételeket ízlelhess, és hogy életre szóló barátságokat köss!

Remélem, minden helyen, amerre jársz, elhagysz magadból egy darabot régi önmagadból. Remélem, hogy leteszed a telefont. Egyes pillanatokat egyszerűen nem lehet lencsevégre kapni. Remélem, értékelni tudsz majd minden pillanatot. Még ha csak olyan apróságot is csinálsz, mint a sült krumpli mártogatása a kedvenc szószodba.

Ne legyenek túlzottan nagyok az elvárásaid. Nem lesz lehetőséged minden egyes államot, várost és nemzeti parkot meglátogatni. Ne legyél emiatt csalódott, majd a következő látogatás alkalmával bepótlod. Ne feledd, ez még csak a kezdet!

Levél egy jövendőbeli au pairnek

 

Remélem, még jobban megismered magad! Légy őszinte magaddal! Milyen vagy most? És milyenné akarsz válni? Hogyan érheted azt el? Csak akkor válthatod valóra a céljaidat, ha vagy olyan bátor, hogy legyenek céljaid!

Remélem, sikerül azzá válnod, akiről régen ábrándoztál. Fiatalabb korodban, amikor küzdöttél, amikor magányosnak érezted magad. Szeresd önmagad úgy, ahogy vagy, és ne mások elvárásainak próbálj megfelelni!

Adj a saját véleményedre! Kérdezz vissza, ha valamivel nem értesz egyet, és állj ki magadért, ha valaki félreértelmezte mondanivalódat, tetteidet. Nincs olyan, hogy helyes és helytelen vélemény – a véleményét mindenkinek az élményei, a múltbeli tapasztalatai és az érdeklődése formálják. Légy nyitott, és fogadd el, hogy nem fog mindenki veled egyetérteni.

Remélem, hogy mindig készen állsz a változásra, a fejlődésre és tanulásra.

Remélem, hogy megteszel mindig minden tőled telhetőt! Mosolyogj, és bocsáss meg még egy utolsó alkalommal. Remélem, hogy bátor leszel. Még akkor is, ha meggyűlik a bajod az angol nyelvvel, és a szavak túl nehéznek és hosszúnak tűnnek. Próbálkozz, meglátod, megéri majd! Ne feledd, minden nehézkes az elején, de idővel egyszerűbbé válik majd!

Remélem, hogy olyan ember leszel, akinek mindenki élvezi a társaságát! Inspiráld őket, és ragyogj! Remélem, hogy jól érzed majd magad a bőrödben! Adj magadnak időt az új környezeted megismerésére, és légy magaddal türelmes, elfogadó! Remélem, hogy kiállsz az igazadért a számodra fontos helyzetekben! Remélem, hogy nem lesz könnyű. Biztosan utadba állnak majd olyan akadályok, amik nem lesznek kedvedre. Próbáld meg ezeket a helyzeteket az előnyödre fordítani! Senki sem emlékszik arra, ami simán ment, de hányszor felemlegetjük a vicces, valóságos és izgalmas eseményeket, élethelyzeteket?!

Remélem, hogy a mosolyoddal megszépíted a körülötted lévők napját!

Ne feledd, ez a te utazásod! Ha az események lassabb folyására vágysz, azzal sincs semmi gond! Haladj a számodra kényelmes tempóban, mindig csak az adott napra fókuszálva!

Remélem, hogy fel mered majd tenni azt a bizonyos kérdést. Ha nem kérdezel, a válasz mindig „nem” marad!

Remélem, hogy nagyon boldog leszel!

Remélem, hogy hozzám hasonlóan ülsz majd a repülőn, és csordultig leszel hálával. Ne feledd, ez a te életed, a te döntésed és a te lehetőséged!

Erre az élményre csak egyszer van lehetőséged! Alakítsd úgy az életed, hogy később büszkén mesélhess róla!

 

Tisztelettel,

Marie-Louise Deutschmann


Szia, a nevem Marie-Louise! 19 éves vagyok, és egy gyönyörű, de apró faluban élek Ausztriában. Jelenleg Massachusettsben vigyázok két tündéri gyermekre: egy ötéves kislányra és egy négyéves fiúcskára. Szabadidőmben imádok utazni és nagyon érdekel a környezetvédelem!

Legolvasottabb

Még több Tanács

A line drawing of a gumball machine

Készen állsz a kalandra?

Kezdd el ma a jelentkezésed, es kerülj egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy au pair legyél az USA-ban. Vágj bele életed következő izgalmas fejezetébe!

Kezdj neki