A 10 legkedveltebb Instagram-helyszín Amerikában

A 10 legkedveltebb Instagram-helyszín Amerikában

Elő a filterekkel, hölgyeim és uraim!

Kétség sem férhet hozzá, hogy Amerika egy gyönyörű hely. Változatos tájainak, sokszínű városainak és izgalmas műemlékeinek köszönhetően nem véletlen, hogy az Instagram pörgetése közben olyan sok csodás képet látsz az Egyesült Államokról.

 

Au pairjeink a kontinens minden zugát beutazzák ottlétük alatt, de egyes helyszínek kimagaslóan nagy hangsúlyt kapnak az online felületeken! Biztosan sokat felismersz ezekből te is, hiszen ezek az ikonikus, festői helyszínek mára már mindenkinek egyet jelentenek az Egyesült Államokkal.

 

Cikkünkben összeszedtük a 10, az Instagramon leggyakrabban megosztott amerikai helyszínt. Függetlenül attól, hogy a hamarosan kezdődő utazásodat tervezed, vagy csak az Államok felfedezéséről álmodozol, nem fogsz csalódni a listánkban. Ezeket egyszer mindenkinek látnia kell!

 

Patkó-kanyar (Horseshoe Bend)

Arizona államban található egy apró város, melynek neve Page. Egy napnyi autóútra ettől a községtől található egy természeti képződmény, ami olyan gyönyörű, hogy nem fogsz hinni a szemednek! Szeretnéd tudni, hogy mi az egyik legkedveltebb fotóhelyszín? Kétségkívül a Patkó-kanyar!

A 10 legkedveltebb Instagram-helyszín Amerikában
Photo by @merypineda

Ezt a patkó alakú Patkó-kanyart a Colorado folyó alakította ki. Körülbelül 305 méter mély, és egy magas szikla tetején található kilátóból csodálhatod meg hihetetlen szépségét. Egy rövid túravonal vezet a kilátóhoz (ne felejts el vizet és napolajat vinni magaddal), de a látvány biztosan kárpótolni fog a fáradságodért. A tökéletes kép készítéséhez állj közel a szirt pereméhez, de ne túl közel ám! Mindig legalább egy karnyújtásnyi távolság legyen közted és a perem között.

 

Brooklyn híd

A Brooklyn híd a kontinens keleti oldalán található New York városképének kiemelkedő jellegzetessége, és egyben remek fotóhelyszín is építészeti hírnevének köszönhetően. A Brooklyn hidat 1883. május 24-én adták át a forgalomnak, és azóta New York szimbólumává vált.

A 10 legkedveltebb Instagram-helyszín Amerikában
Photo by @_marianyvieira

Ez egy hibrid kábelháló-függőhíd, ami az East River tengerszoros felett köti össze Manhattan szigetét Brooklynnal, így biztosítva átjárást a város két legforgalmasabb része között. Lenyűgöző építészeti bravúr, amit remekül szemléltet, hogy korában ez volt a világ leghosszabb függőhídja!

Grand Canyon (Nagy szurdok)

Talán a világ legismertebb természeti csodája a Grand Canyon, mely a sivatagos Arizona államban terül el. A rétegesen töredezett vörös sziklaszerkezet impozáns módon enged betekintést bolygónk többmillió éves geológiai történelmébe.

A 10 legkedveltebb Instagram-helyszín Amerikában
Photo by @biancacbrsn

A Patkó-kanyarhoz hasonlóan a Grand Canyon-t is a Colorado folyó szeli keresztül. A megannyi kilátónak köszönhetően (Mather Point, Yavapai Megfigyelőállomás és a Mary Colter’s Desert View Watchtower, csak hogy néhányat említsünk) nem lesz nehéz dolgod méltó módon megörökíteni az eléd táruló felejthetetlen látványt. Próbáld meg a látogatásodat napkeltéhez vagy napnyugtához igazítani – a látottaktól biztosan eláll majd a lélegzeted!

 

Hollywood-felirat

Amerika nyugati partjára érve érkezünk el a Hollywood-felirathoz, ami ugyancsak rendkívül híres nevezetesség és kultúrikon. A közismert felirat a Los Angeles-i Hollywood mellett fekvő Lee-hegy oldalán található, Kalifornia államban. Sokan a szórakoztatóipar csillogásával és glamúrjával, valamint híres színészekkel, kedvező időjárással, remek tengerpartokkal és a hírnév megszerzésének lehetőségével azonosítják ezt a látványosságot.

A 10 legkedveltebb Instagram-helyszín Amerikában
Photo by @milenajoelle_

A „Hollywood” 14 méteres nyomtatott betűi méretükből és elhelyezésükből adódóan szinte bármilyen szögből kiváló fényképlehetőséget biztosítanak. Vannak, akik szeretnek felmászni a Santa Monica Mountains Hollywood Hills részéhez, hogy a felirat mögül fotózhassák az elterülő tájat, mások pedig inkább a belvárosból örökítik meg a feliratot, ami szinte bárhonnan látszik!

 

Yellowstone Nemzeti Park

Ez a nemzeti park olyan gigantikus, hogy területe nem 1, nem 2, de 3 különböző államra is kiterjed! Ennek a 9000 km²-es vadonnak a legnagyobb része Wyoming állam területén található egy vulkanikus forrást is magába foglalva, de emellett átnyúlik Montana és Idaho államokba is. Yellowstone Amerika elsőszámú nemzeti parkja, mely megszámlálhatatlan gyönyörű pusztával és állatfajjal büszkélkedhet, és itt található a híres Old Faithful gejzír is.

A 10 legkedveltebb Instagram-helyszín Amerikában
Photo by @johanna_blz

A Yellowstone parkban egyszerűen nem csinálhatsz rossz képet, bármerre nézel, csodálatos! Gondolj csak a drámai kanyonok, hegyi folyók, sűrű erdők és gejzírek sokaságára; ezernyi lehetőség, hogy feldobd az Instagram profilod! Fotózás közben is vigyázz a természetre, ne térj le a kijelölt túravonalakról, és semmiképp se szemetelj!

 

Bab szobor

Az amerikai midwest nem hivatalos fővárosa az Illinois-i Chicago, ahol egy igazán különleges építészeti különlegesség található, ez pedig a „Cloud Gate”, ismertebb nevén a „Bab”.

A 10 legkedveltebb Instagram-helyszín Amerikában
Photo by @sofiacstn

Miért pont ez a beceneve? Mert úgy néz ki, mint egy babszem! A szobrot 2005-ben avatták fel a Millenium Park közepén. Ez a város egyik legközkedveltebb turistalátványossága, és nem csak a felületén különlegesen tükröződő városkép miatt, hanem a körülötte elterülő zöld parknak is köszönhetően. Ha lehetőséged adódik rá, látogass el ide egy napfényes, felhőtlen délelőttön, a fényképed igazán feldobja majd a barátaid Instagram feedjét!

 

Monument Valley

A Monument Valley ugyancsak egy sivatagi látványosság, és higgy nekünk, mindenképpen érdemes ellátogatnod ide. Az Arizona és Utah államok között húzódó terület Amerika ikonikus, vadregényes tája, mely számos filmben és sorozatban feltűnt már… láttad például a Forest Gump című filmet?

A 10 legkedveltebb Instagram-helyszín Amerikában
Photo by @itsele

A terület a Navajo törzs felügyelete alá tartozik, és egy 17 mérföld hosszú, kacskaringós autóút segítségével juthatsz a legszebb részhez. A látvány fénypontjaként az égbetörő vörös mészkő oszlopképződmények szolgálnak, melyről a legszebb képeket széles látócsövű lencsével készíthetsz az útról.

 

Hawaii szinte bármely pontja

Nehéz lenne csupán egyetlen helyszínt megnevezni Hawaii szigetén, ami a legjobb Instagram fotót biztosítja… Az egész állam káprázatosan gyönyörű! Kék tengerpartok, dús, zöld növényzet, meseszép, pompázatos virágok, gyümölcsök és még megannyi más dolog, ami kész mennyország egy utazó Instagram blogger számára!

A 10 legkedveltebb Instagram-helyszín Amerikában
Photo by @stateofgiorgia

Hawaii fővárosa Honolulu, ami a legközkedveltebb célpont a látogatók többsége számára, de azt ajánljuk, hogy járd körbe a többi szigetet is: Maui, Kauai és Hawaii ugyancsak rengeteg látványossággal szolgálnak. Hosszú ideig tart ide a repülőút, az amerikai kontinenstől is távol esik, de kétségkívül a föld egyik legcsodálatosabb látnivalója!

 

Disneyworld/Disneyland

Nem beszélhetünk Amerikáról Mikiegér megemlítése nélkül! Mindenki ismeri és mindenki imádja a Disneyland és Disneyworld párost! Disneyworld az orlandói Floridában, A Disneyland pedig a kaliforniai Anaheim-ben található, és mindkettő egyformán Instagram-barát, varázslatos helyszín.

A 10 legkedveltebb Instagram-helyszín Amerikában
Photo by @rebekkamester

A Disneyland az ‘50-es, a Disneyworld pedig a ’70-es években épült, de még jelenleg is átlagosan napi 50.000 látogatót vonzanak magukhoz a számos hullámvasútnak, szereplőknek, ételeknek köszönhetően. Mindemellett pedig teljesen belefeledkezhetsz a Disney világába is! A tökéletes fotóhoz szerezz egérfüleket, és pózolj Hamupipőke kastélya előtt!

 

Times Square

Végül, de nem utolsó sorban: a Time Square! New York szívében, a legforgalmasabb városrész (Manhattan) közepén található ez az állandóan forgalmas kereszteződés. Óriási reklámfelületeiről híres, ahol a divattól kezdve színházi előadásokig mindent hirdetnek. A tér további jellegzetességei a változatos módon felöltözött utcai színészek és a megszámlálhatatlan mennyiségű hot-dog és perecárus stand.

A 10 legkedveltebb Instagram-helyszín Amerikában
Photo by @alesssrizzi

Többezer ember gyűlik össze minden szilveszter alkalmából, hogy részesei lehessenek a világhírű visszaszámlálás ceremóniájának, de az év bármelyik szakaszában remek fotólehetőséget nyújt a tér és környéke. A legjobb kép érdekében menj fel a TKTS jegyárus mellett található lépcsősor tetejére, és onnan lőj egy panorámaképet! Emellett pedig ne feledkezz meg a kötelező szelfiről a különböző fényekkel a háttérben – sosem fogod azt megbánni!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Itt a Cultural Care Au Pair! Hiszünk benne, hogy a kulturális csere jobbá teszi a vilagot - ezért célul tűztük ki, hogy au paireknek segítsünk fantasztikus élményekkel gazdagodni az USA-ban. Amikor éppen nem az au paireknek segítünk, édességet kóstolunk a világ minden tájáról és nagy mennyiségű kávét szürcsölünk.
    A line drawing of a gumball machine

    Oszd meg a történeted!

    Szenvedélyes tartalomkészítőket keresünk, akik hozzájárulnak blogunkhoz. Küldd el történetedet ma, hogy mások is bepillantást nyerhessenek az au pair életbe.

    Tudj meg többet