Első benyomások Amerikáról

Első benyomások Amerikáról

Igazi au pairek mesélnek első benyomásaikról Amerikába érkezésüket követően.

Képzeld el, ahogy repülőgéped szépen lassan megkezdi az ereszkedést a New York City reptér felé, te pedig az ablakon kinézve először vethetsz pillantást az Amerikai Egyesült Államokra. A gép zökkenőmentesen landol, te leszállsz és életedben először állhatsz amerikai földön.

 

Áthaladsz a repülőtér különböző részein az angolnyelvű táblákat követve, miközben amerikai éttermek cégérei próbálják felkelteni az érdeklődésedet a szélrózsa minden irányából. Megtalálod a buszpályaudvart, ahonnan a szervezett shuttle busz, mint friss Cultural Care au pairt szállít el a külvárosban található Au Pair Training School kampuszára.

 

Miközben a Training School irányába robog veled a busz, izgatottan figyeled az elrohanó tájat az ablak túloldalán: épületek, autópályák, házak; mind oly szokatlannak és idegennek hat. Csak úgy tűnik, vagy itt tényleg minden sokkal nagyobb?!

 

Mikor végre megérkezel a Training School épületéhez, meleg fogadtatásban részesülsz. Az amerikai csapat tagjai örülnek, hogy egy hétig vendégül láthatnak és megismertethetik veled az au pair élet részleteit.

Első benyomások Amerikáról

Megcsináltad! Elutaztál Amerikába! És a kaland csak most kezdődik igazán

 

Az au pairek Amerikába érkezése igazán különleges élmény, hiszen rengeteg benyomás éri őket rövid időn belül, legyen szó az országról magáról vagy annak sajátságos kultúrájáról. Ezek az első pillantások, melyet arra az új otthonodra vethetsz, ahol a következő egy éved fogod tölteni.

 

Mik a leggyakrabban említett első benyomások Amerikáról? – kérdezheted joggal. Erre próbáltunk mi is megfelelő választ találni, így meglátogattuk az Au Pair Training School kampuszát, és igazi au paireket kérdeztünk meg a véleményükről. Az első pár nap alapján az alábbiak fogalmazódtak meg bennük Amerikáról.

 

Reméljük, hogy meglátásaik téged is arra ösztönöznek majd, hogy emlékezz majd az első benyomásaidra, ha egy új tájra látogatsz, és hogy összevesd ezeket később a különböző helyekről, emberekről kialakított véleményeddel…

 

 

„A megérkezésem utáni első nap ellátogattam New York belvárosába és Brooklynba. Nagyon elveszettnek éreztem magam eleinte, de mindenki nagyon segítőkésznek bizonyult. Mindig azt hallottam előzőleg, hogy az amerikaiak hűvösek és tartózkodóak, de én egyáltalán nem így tapasztaltam. Az emberek kedvesek és segítőkészek voltak!”

 

—Debora, 23 éves brazil au pair

 

 

„A repülőtértől az új otthonom felé utazva az autópályán teljesen olyan volt, mintha otthon lennék. Hasonlóan nagy volt a forgalom, rengeteg autó volt az utakon. Nem éreztem nagyon másnak. Megérkezésünket követően azonban nagyon más volt minden! Mexikó sokkal melegebb, mint ahol most élek. A házakban olyan meleg van, hogy gond nélkül lehetsz shortban, kint viszont nagyon hideg van. A házunk falai meghökkentően vastagok, hogy jól szigeteljenek a hideg elől.

 

Azt figyeltem meg, hogy az amerikaiak igazán jó emberek. Szeretem a megnyilvánulásaikat!”

 

—René 18, éves mexikói au pair

 

 

Eddig egyszerűen imádom ezt az országot! Már a reptéren feltűnt, hogy milyen más itt minden az otthonomhoz képest! Brazíliában öleléssel köszönünk még akkor is, ha először találkozunk. Itt sokkal elfogadottabb a kézfogás, ami számomra sokkal hivatalosabb.”

 

—Gabriele, 20 éves brazil au pair

 

 

„Az amerikaiak olyan illedelmesek! Argentínában gyakran modortalannak tűnhetünk az alapján, ahogy fogalmazunk. Azt hihetik néha, hogy gorombák, durvák vagyunk és hogy nem gondoljuk át, amit mondunk. Az amerikaiak ezzel ellentétben mindig átgondolják, hogy mit és hogyan mondanak. Én sokat tanultam ebből! Ez a különbség segít perspektívába helyezni dolgokat.”

 

—Leila, 24 éves argentin au pair

 

 

Amerika csodálatos! Nagyon boldog vagyok, hogy gyakorolhatom az angolomat. Már kezdek egészen hozzászokni. Az amerikaiak pedig rettentő kedves emberek. Sokszor mondják, hogy az amerikaiak zárkózottak és nem szeretik, ha megérintik őket, de ez egyáltalán nem így van. Annyi biztos, hogy a tipikus amerikai nem ilyen. Amióta itt vagyok, csak meleg fogadtatásban részesültem és mindenki borzasztó kedves velem.”

 

—Lucas, 25 éves brazil au pair

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Itt a Cultural Care Au Pair! Hiszünk benne, hogy a kulturális csere jobbá teszi a vilagot - ezért célul tűztük ki, hogy au paireknek segítsünk fantasztikus élményekkel gazdagodni az USA-ban. Amikor éppen nem az au paireknek segítünk, édességet kóstolunk a világ minden tájáról és nagy mennyiségű kávét szürcsölünk.
    A line drawing of a gumball machine

    Tudd meg, hogy az au pair élet neked való e.

    Látogass el egy ingyenes info meetingre, ahol megtudhatsz mindent a programról.

    Iratkozz fel egy info meetingre