Nemzetközi nőnap van!

Nemzetközi nőnap van!

A Cultural Care aktívan dolgozik a fiatal lányok tanulmányi lehetőségeinek javít

Közeleg a nemzetközi nőnap (március 8.)! Ezen a napon ünneplik világszerte a nők társadalmi, gazdasági, kulturális és politikai eredményeit és hozzájárulásait. Ha belegondolunk, rengeteg dolgot köszönhetünk nekik!

 

Ez a különleges megemlékezés fontos emlékeztető arra is, hogy még sokat kell tennünk a nők esélyegyenlőségének eléréséért a világ számos kultúrájában.

 

Számos au pairünk rendelkezik ilyen kulturális háttérrel! A Cultural Care Au Pair csapata különös hangsúlyt fektet arra, hogy támogassa ezekben a közösségekben a fiatal lányok jólétét – hiszen sokan olyan szegény közegből származnak, ahol nincs hozzáférésük az oktatáshoz, kultúrához vagy alapvető szórakozáshoz sem.

 

Ezért hoztuk létre a Cultural Care Kids First alapítványt, amely Kids First néven is ismert.

 

A Kids First nonprofit alapítványt a Cultural Care 15 éve alapította. Ez idő alatt 17 különböző ország gyermekein segített, több mint 100 kisebb-nagyobb projektet szponzorált és 500.000 dollárt adományozott világszerte.

 

2020-ban a Kids First fókuszában a fiatal lányok oktatási lehetőségeinek javítása áll. A nemzetközi nőnap szervezőinek elgondolásával megegyezően a Kids First is úgy véli, hogy a lányokat és a fiúkat egyaránt megilleti az oktatás elérhetősége.

 

A fiatal lányok számára biztosított egyenlő oktatási lehetőségek alapvetően változtathatják meg az életüket és ezzel együtt a többi ember életét is. Ezek a fiatal lányok egyszer okos, eltökélt és magabiztos felnőttekké válnak, akik képesek lesznek megváltoztatni a világot!

Nemzetközi nőnap van!

Hogyan éri el mindezt a Kids First? Au pairjeink országaiban és közösségeiben olyan megbízható szervezeteket keresünk, melyek lankadatlanul dolgoznak a fiatal lányok oktatási lehetőségeiért, és idővel, pénzzel és szaktudással támogatjuk őket munkájukban.

 

A Kids First csapata olyan mentorok felkutatására is vállalkozik, akik úgynevezett STEM programok keretein belül segítik a hátrányos helyzetű amerikai lányok oktatását. A STEM angol mozaikszó a tudomány, a technológia, a mérnöki szakterületek és a matematika szavak kezdőbetűiből áll. Ezekben a szektorokban pedig a fiatal nők jelentős kisebbségben képviselik magukat.

 

A STEM programok támogatásának köszönhetően a fiatal lányoknak jobb lehetőségük lesz sikereket elérni ezekben a szektorokban, ez pedig olyan orvosi és technológiai fejlődéshez vezethet, ami az egész világ hasznára válik majd a jövőben!

 

A Cultural Care izgatottan várja a Kids First sikereit 2020-ban, és ez az izgalom csak fokozódik a nemzetközi nőnap közeledtével. Ha szeretnél még többet megtudni a Kids First tevékenységéről, látogass el a honlapunkra!

 

Mindaddig pedig ünnepeljük közösen idén a nőnapot! Idén az alábbi mottót jegyzi az alkalom: „An equal world is an enabled world.”

 

A 2020-as nemzetközi nőnappal kapcsolatos további részletekért kattints ide!

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Itt a Cultural Care Au Pair! Hiszünk benne, hogy a kulturális csere jobbá teszi a vilagot - ezért célul tűztük ki, hogy au paireknek segítsünk fantasztikus élményekkel gazdagodni az USA-ban. Amikor éppen nem az au paireknek segítünk, édességet kóstolunk a világ minden tájáról és nagy mennyiségű kávét szürcsölünk.
    A line drawing of a gumball machine

    Szeretnél többet megtudni?

    Elmondunk mindent, amit tudnod kell az életre szóló au pair kalandról az USA-ban. Utazz, tanulj es fejlődj a Cultural Care-el!

    Tudj meg többet