Tippek a Black Friday napi vásárláshoz

Az év legnagyobb leárazásai várnak rád!

Akár hiszed, akár nem, a „Black Friday” nem számított egy közismert eseménynek a 2000-es évek kezdete előtt. A Black Friday naptár szerinti napja azonban, mely a Thanksgiving ünnepét követi, már 1952 óta a vásárlási időszak kezdetének számított!

 

A „Black Friday” elnevezéssel legkorábban 1961-ben találkozhattunk Philadelphiában, ahol így jellemezték a Thanksgiving másnapjára jellemző őrületes tömegek okozta torlódásokat mind a járdákon, mind pedig az autóutakon. A rákövetkező évtizedekben ez az ikonikus szókapcsolat egyre inkább elterjedt, hiszen találóan írta le azt a pillanatot, amikor a bolttulajdonosok végre elkezdtek hasznot termelni, így a pénzügyi mérlegben pirossal jelzett veszteséget felváltotta a feketével írt profit.

 

Black Friday napján a boltok többsége korán nyit (sokszor akár már éjfélkor), hogy rengeteg leárazással csalogassa a vásárlókat. 2005 óta ez a legnagyobb vásárlási forgalmú nap az Egyesült Államokban, és ez a trend azóta is töretlen!

 

Szeretnéd idén te is elcsípni a kedvezményes árakat? Az alábbi tippek biztosan segítségedre lesznek, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a vásárlási őrületből!

Tips for Black Friday Shopping

Tartsd nyitva a szemed

A Black Friday régen úgy működött, hogy az ember végiglapozta a vasárnapi újság hirdetéseit, és kiválasztotta magának a legjobb ajánlatokat másnapra. Ez azonban már a múlté! Mára már a leárazások egy egész hónapot átölelnek, miközben számos online webbolt még az árait is folyamatosan változtatja az idő előrehaladtával.

 

A legjobb ajánlatok kihasználásának egyik alapvető titka, hogy tudjunk magáról az ajánlatról! Ez pedig azt jelenti, hogy már a Black Friday előtt nyitva kell tartanunk a szemünket! Minél korábban kezdesz a keresésbe, annál több kihagyhatatlan ajánlatra lelhetsz és annál több pénzt takaríthatsz meg!

 

Készülj fel alaposan

Semmiképp se indulj útnak felkészületlenül Black Friday napján! Tanulmányozd figyelmesen a reklámokat (a nyomtatott és online reklámokat egyaránt) már jó előre, kiváltképp pedig a Thanksgiving előtti hétvégén! A nagy láncok, mint például a Best Buy, a Target és a Walmart, káprázatos leárazásokkal készül évről évre, de ezekre magadtól kell rátalálnod.

 

Szerencsére számos olyan Black Friday weboldal létezik, ahol tucatnyi előre kiszivárgott Black Friday reklám található. Látogass el például a bestblackfriday.com, theblackfriday.com és dealnews.com oldalakra! Fel is iratkozhatsz a hírlevelükre, hogy az elsők közt értesülj a legfrissebb ajánlatokról!

 

Kövesd kedvenc márkáidat online

A nagy márkák gyakran osztanak meg részleteket és a Black Friday leárazásokról szóló reklámokat a közösségi oldalaikon. Kövesd őket a különböző felületeken: a Facebook, a Twitter és az Instagram mind hasznos lehet! Sőt, számos cég külön akciókat kínál azoknak, akik követik és lájkolják az oldalukat.

 

Mondanunk sem kell, hogy a közösségi felületeken küldött üzenetekkel könnyedén megoszthatod a Black Friday szempontjából hasznos tippeket a barátaiddal is. Minél jólinformáltabb vagy, annál klasszabb élmény lesz a vásárlás!

 

Ne költs többet, mint tervezted

Elsőre könnyűnek tűnhet, de nehezebb lesz, mint gondolnád. A Black Friday leárazásainak, főképp pedig a nagy felhajtást okozó limitált készlettel rendelkező akciók célja, hogy becsalogassanak az üzletbe, hogy ha már ott vagy, mást is magaddal vigyél. Lássuk be, ha már magával ragadott a vásárlási láz, nem olyan egyszerű nemet mondani a további akcióknak.

 

Ne engedd magad csapdába csalni! Döntsd el előre, hogy mennyit vagy hajlandó költeni a Black Friday akciós termékeire, és tartsd is magad ehhez az összeghez! Állj ellen a kísértésnek és csak azokat vásárold meg, amiket előre kinéztél! Jó ötlet lehet az önkontroll kisegítésére, ha otthonhagyod a hitelkártyád és csak a megfelelő összegű készpénzzel mész a boltba.

 

Nézz utána bolti szabályzatoknak

Nagyon hasznos lehet, ha ellenőrzöd a kölönböző boltok árgarancia szolgáltatását és visszatérítési politikáját is. Az árgarancia szolgáltatás azért jó, mert ha alapos felkészülésed alatt verhetetlen árakat találtál és a kiszemelt bolt hajlandó azonos áron eladni a termékét, jelentős összegeket spórolhatsz meg! Egyes üzletek azonban időszakosan felfüggesztik ezt a szolgáltatást a vásárlási rohamra való tekintettel. Ha előre utánanézel a részleteknek, nem érhet meglepetés! Olvasd el az apróbetűs részeket is, hiszen az ördög a részletekben rejtőzik!

Mandy Cook
Mandy Cook
Mandy vagyok, örülök hogy megismerhetlek! Bostoni író, marketingszakértő és kreatív szakember, akinek szenvedélye  a globális kultura. A hobbijaim közé tartozik egy félig profi a cappella csoportban való éneklés, a Trónok Harcáról való filozofalas és taco evés. Lelkes utazó vagyok, Beatles fanatikus és rajongója mindennek, ami olasz.