• Munka és utazás
Megjelent October 7, 2019

Mit takar az au pair munka?

Utazz, tanulj és fejlődj Amerikában!

Szerző: Cultural Care Au Pair

Jelenthet egyet egy amerikai világjárással, melyre a legjobb barátaiddal mész? Utalhat a fogadó családoddal elköltött vasárnapi palacsinta-reggelikre? Vagy talán arra, hogy miképp válhatsz apránként egy teljesebb önmagaddá a tapasztalataidból szerzett magabiztosságnak és tettrekészségnek köszönhetően?

 

Az igazság az, hogy az au pair élet ezt mind magában foglalja. Az au pair program lehetőséget biztosít egy idegen országban való utazáshoz, tanuláshoz és a személyiségfejlődéshez is. Kiléphetsz a komfortzónádból, és új kihívásokkal teheted magad próbára. Utad alatt új barátokat, felejthetetlen emlékeket szerezhetsz, és olyan pillanatokat élhetsz át (legyenek azok bármekkora jelentőségűek), melyek egy életre veled maradnak.

 

Au pairként életed egy új fejezetét kezdheted meg Amerikában. Készen állsz egy nagy változásra? Ha igen, itt az idő, hogy bapakolj a bőröndödbe, és megismerd a világ egy eddig ismeretlen oldalát!

Mit takar az au pair munka?

 
A hivatalos megfogalmazás szerint az au pair program azt jelenti, hogy egy J-1 kulturális csereprogram vízum birtokában egy amerikai fogadó családhoz költözve vigyázol a gyermekükre. Az Amerikai Külügyminisztérium által felügyelt program keretei között heti maximum 45 órát töltesz gyermekfelügyelettel, amit másfél nap egybefüggő pihenőidő követ. Havonta legalább egyszer egy teljes hétvégén át szabad vagy, és két hét fizetett szabadság is jár az egyéves program részeként.

 

Minezek mellett a program befejezése után egy teljes hónap áll rendelkezésedre, hogy kedvedre barangolj az Államokban a barátaid társaságában!

 

A gyermekfelügyeleti munkádért cserébe havi legalább 195,75 dollár költőpénzt kapsz a fogadó családodtól az ingyenes szállás és ellátás mellett. A család további 500 dollárral járul hozzá az egyetemi oktatásod költségeihez, ugyanis au pairként adott számú kreditet kell szerezned az amerikai felsőoktatásban.

 

A felelősségek mellett természetesen rengeteg izgalmas lehetőséggel is jár az au pair program: kedvedre utazhatsz, elmélyítheted az angoltudásod és új barátokat szerezhetsz a világ minden tájáról. Új ételeket kóstolhatsz meg, megtanulhatod a helyi szlenget, és megismerkedhetsz az amerikai kultúrával.

 

Felmerülhet benned a kérdés, hogy maga az „au pair” szó vajon mit jelenthet? A francia eredetű kifejezés a felek közötti egyenrangúságra utal, ami tökéletesen leírja a fogadó családban lévő harmóniát: egyenrangú, figyelmes és kölcsönösen érdeklődő.

 

Minazok mellett, hogy az au pair programra való sikeres jelentkezéshez 18 és 26 év közötti, nem dohányzó, egyedülálló és gyermektelen fiatalnak kell lenned, ne feledd, az au pair program sokkal több annál, minthogy az amerikai vízum megszerzéséhez egy adag kikötésnek megfelelj.

Mit takar az au pair munka?

Au pairként egy született vezetőnek, igazi barátnak és példaképnek kell lenned a fogadó családod gyermekeinek és felnőtteinek szemében, épp úgy, mint ahogy a környezeted tágasabb körében is. Fontos, hogy bátor, kalandvágyó és nyitott légy, mert csak ezen tulajdonságok birtokában válhatsz egy magabiztosabb és önállóbb önmagaddá.

 

Az au pair programban való részvétel egyben egy izgalmas önismereti út is, melynek végére egy fejlettebb személyiség válik belőled. Készen állsz rá?

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Itt a Cultural Care Au Pair! Hiszünk benne, hogy a kulturális csere jobbá teszi a vilagot - ezért célul tűztük ki, hogy au paireknek segítsünk fantasztikus élményekkel gazdagodni az USA-ban. Amikor éppen nem az au paireknek segítünk, édességet kóstolunk a világ minden tájáról és nagy mennyiségű kávét szürcsölünk.

Legolvasottabb

Még több Munka és utazás

A line drawing of a gumball machine

Érd el a változást Nagykövetként!

Segíthetsz a program javításában és pozitívan befolyásolhatod más au pairek életét. Ha jelenlegi vagy egykori au pair vagy, jelentkezz még ma a Nagykövet programunkba.

Jelentkezz most