Milyenek a Cultural Care Au Pair fogadó családok?

Miközben az au pair programra való jelentkezéseden töröd a fejed, biztosan felmerül benned a kérdés, hogy „Milyenek az amerikai családok? Milyen lesz a fogadó család, ahol ÉN kötök majd ki?”. Teljesen természetes, hogy foglalkoztat a kérdés, hogy kivel töltöd majd a következő egy (vagy akár több!) évedet amerikai utazásod alatt.

 

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Cultural Care fogadó családjai rettentő hálásak, hogy lehetőségük van egy hozzád hasonló au pairt otthonukban vendégül látni. Hálásak a sok segítségért és hogy az au paireken keresztül megismerkedhetnek új kultúrákkal. Ezek minden fogadó családra igazak, de ezektől eltekintve azonban nagyon különböznek egymástól.

 

Inaye, brazil au pair nagyon szeret az ikrekre felügyelniEgyszerűen imádom őket! Olyan szerencsés vagyok, hogy rátaláltam a tökéletes második családomra!”

 

Milyenek a tipikus fogadó családok?

Ha azon gondolkodsz, hogy: „Vajon milyen lesz a fogadó családom?”, szívesen segítünk a kérdésed megválaszolásában! Fogadó családjaink többségének legalább két gyermeke van, soknak három vagy akár még több is!

 

Sylwia, lengyel au pair elmondása szerint sosem választana más családot, mint ahova került. „A két anyukából és 5 éves fiukból álló fogadó családom a világ legjobb családja!”

 

Az esetek többségében a családfők szerepét az apuka-anyuka páros tölti be, de számos azonos nemű fogadó családdal, valamint gyermekeit egyedül nevelő szülővel is találkozhatsz a program keretein belül. Szereted az állatokat? Szerencséd van! Fogadó családjaink több mint felének van háziállata!

 

Oriane, a francia au pair nagyon élvezi az au pair évét a gyermekeit egyedül nevelő anyuka otthonában. „Jennifer hatására teljesen megváltoztam az elmúlt tíz hónap alatt. Erősebb, magabiztosabb nővé értem, aki időt szán arra, hogy értékelje a jelent és környezetét.”

 

Camila, kolumbiai au pair számára Courtney és szeretetreméltó kislánya jelentik a tökéletes családot!

 

Larissa, a brazil au pair Kaliforniában talált rá a két anyukából és három kisgyermekükből álló fogadó családjára. „Nagyon örülök, hogy két ilyen erős nővel tölthetek sok időt együtt, miközben megismerkedek az amerikai élet izgalmas részleteivel!”

 

Milyen háttérrel rendelkeznek, és milyen vallási hovatartozásúak a fogadó családok?

Amerikát sokszor a kaleidoszkóphoz hasonlítják, mivel a színek sokaságához hasonló mennyiségű az emberek etnikai háttere és vallási hovatartozása. Fogadó családjaink pont ilyen sokszínűek! Van, aki keresztény, zsidó, hindi, vagy iszlám hívő. Az au pair program egyik különlegessége, hogy megismerkedhetsz a sajátodtól eltérő kultúrákkal. Au pairjeink mind nagy örömmel számoltak be frissen szerzett tapasztalataikról, melyet különleges fogadó családjaiknak köszönhetően szereztek.

Claudia, kolumbiai au pair szeretettel körülvéve tölti mindennapjait a fogadó családja otthonában.

 

Lizeth, a kolumbiai au pair egy amerikai-indiai családdal él, és imádja ottlétének minden pillanatát! „Én kolumbiai vagyok, ők indiaiak, és mindannyian Amerikában élünk! Nagyon klassz élmény!” Lizeth szeret indiai ételkülönlegességek receptjeit eltanulni a fogadó családtól, amiért ő cserébe az arepas (kukoricás lepény) elkészítésére tanította meg őket. Ottléte alatt már számos hindi szót elsajátított, míg ő spanyolul tanítja a család tagjait. „Sosem gondoltam volna, hogy ennyire jól fogom érezni magam, és hogy ilyen közel kerülök majd egy elsőre ilyen távolinak tűnő családhoz!”

Bár Patricia, brazil au pair, és fogadó családja különböző vallást gyakorolnak, nagyon jól kijönnek egymással! „Már az első naptól fogva otthon éreztem magam a fogadó családomnál! Ennek ellenére azóta is folyton kérdezgetik, hogy jól érzem-e magam velük!”

 

Niklas, a német au pair nagy érdeklődéssel mélyül el fogadó családjának zsidó tradícióiban, és nagyon hálás, amiért a család is támogatja őt a számára fontos ünnepek megtartásában. „A fogadó családom hozzáállása nagyon támogató, így például a karácsonyt is gond nélkül ünnepelhetem!”

 

Hol laknak a fogadó családok?

Az Egyesült Államok 50 államából 48-ban vannak fogadó családjaink. Ha Hawaii vagy Alaszka lenne az úticélod, akkor oda nyaralást kell majd szervezned, bocsánat! Fogadó családjaink többsége kertvárosokban lakik, sokan nagy városokban, de vadregényes tájakon is találhatsz lelkes családokat!

 

Erika, braziau pai Massachusetts állambeli New England városában tölti az au pair programját. Számos másik au pair is itt lakik az államban, így rendkívül egyszerű új barátokat szerezni.

 

Au pairjeink gyakran kötnek ki olyan államokban, amiről már utazásuk előtt is sokat hallottak, mint például New York, Kalifornia vagy Texas. De pont ennyi au pair talál magának fogadó családot kisebb, kevésbé híres államban is. Luciana, argentin au pair, remekül érzi magát a közép-nyugati Oklahoma államban: „Oklahomában és a Lepak család szeretetében igazán otthon érzem magam!”

 

Felicia, a svéd au pair az első évét Új-Mexikóban töltötte, a másodikat pedig egy dél-karolinai fogadó családnál. Elmondása szerint utazása előtt egyik helyről sem hallott soha, de az útnak köszönhetően mind Új-Mexikó, mind Dél-Karolina örök kedvencévé vált.

 

Mi a fogadó családok foglalkozása és kedvenc hobbija?

Az au pairek gyakran kíváncsiak arra, hogy mi a szülők munkája és hogyan töltik a szabadidejüket. A rövid válasz egyszerű: amit csak el tudsz képzelni! Fogadó családjaink ezerféle munkát végeznek. Míg a szülők többsége aktívan foglalkoztatott, olyan családra is van példa, ahol csak az egyik szülő dolgozik.

 

Jacqueline, a német au pair az anyukával közösen vigyáz a gyerekekre napközben, és remek párost alkotnak. „Nem csak egy remek fogadó családot, de egy életre szóló barátot találtam magamnak! Mindent meg tudunk beszélni egymással!”

 

Denisse, a mexikói au pair sosem látott havat amerikai utazását megelőzően. Amikor engedett a család unszolásának és kipróbálta a snowboardozást, egy pillanat alatt beleszeretett!

 

A hobbik tekintetében elmondható, hogy a fogadó családok érdeklődése épp annyira szerteágazó, mint az au paireké. Azonos hobbik néha segíthetnek a jó kapcsolat kiépítésében, de az is nagyon izgalmas lehet, ha a fogadó családodnak köszönhetően megismerkedsz egy új sportággal, zenei stílussal vagy íróval például.

 

Mathilda, a svéd au pair számára a fogadó családja „óriási inspiráció”. Egy új sport után kutatva próbálta ki a hosszútávfutást, aminek az anyuka nagy kedvelője. „Adrienne mindenben segített a kezdetektől fogva! Közösen állítottuk össze az edzéstervet, segített a helyes táplálkozásban és még akkor is hitt bennem és bátorított engem, amikor én már réges-rég fel akartam adni az egészet.

 

Melanie, volt mexikói au pair örömmel gondol arra, hogy milyen jó kapcsolatot épített ki a fogadó családjával. „Feltétel nélkül megbíztak bennem, ezért mára úgy érzem, bármit el tudok érni!”

 

A fentiekből kitűnik, hogy nincs egy sablon fogadó család-típus Amerikában, így biztos te is megtalálod majd a számodra legmegfelelőbb családot! A jó választáshoz Lotte, holland au pair, a következő tanácsot adja: „Ne azért válassz egy bizonyos családot, mert szereted a lakhelyüket. Válaszd őket azért, mert szereted ŐKET! Hallgass a szívedre!”

 

A kulturális különbségek izgalmasak (és nem mellesleg az au pair program alappillérei is), de ami nagyon fontos, hogy egyezzenek az alapelveitek a fogadó családdal. A hasonló értékrendszer és érdeklődési kör nagy segítségedre lesz, hogy egy második családot alakíts ki magad számára távol az otthonodtól.

Cultural Care Au Pair
Cultural Care Au Pair
Itt a Cultural Care Au Pair! Hiszünk benne, hogy a kulturális csere jobbá teszi a vilagot - ezért célul tűztük ki, hogy au paireknek segítsünk fantasztikus élményekkel gazdagodni az USA-ban. Amikor éppen nem az au paireknek segítünk, édességet kóstolunk a világ minden tájáról és nagy mennyiségű kávét szürcsölünk.
    A line drawing of a gumball machine

    Tudd meg, hogy az au pair élet neked való e.

    Látogass el egy ingyenes info meetingre, ahol megtudhatsz mindent a programról.

    Iratkozz fel egy info meetingre