5 különleges ünnep, ami biztosan elnyeri a tetszésedet!

5 különleges ünnep, ami biztosan elnyeri a tetszésedet!

Ünnepeld kreatívan ezeket az ünnepeket!!

Már biztosan hallottál a legismertebb amerikai ünnepekről (és talán meg is tartottad őket?): a hálaadás, a halloween és a függetlenség napja sokaknak ismerős. De hallottál már a kutyáknak szentelt ünnepről? És a fagylaltnak? Vagy a sokak életéhez alapvetően szükséges kávé napjáról?

 

Szerencséd van! Nem fogod elhinni, de a naptárunk telis-tele van egyedi, érdekes és szokatlan ünnepnapokkal, ezekből párat most bemutatunk neked – így csak arra kell emlékezned, hogy megtartsd ezeket az év folyamán!

 

Az alábbi 5 különleges eseményt idén már te is megünnepelheted a barátaiddal! Tereld őket egybe, hogy közösen ünnepelve érezzétek jól magatokat!”

 

Szelfik napja —2020. június 22.

Mindenki szereti a szelfiket. Függetlenül attól, hogy csak magadat, barátaidat és családtagjaidat, vagy egy igazán egyedi hátteret örökítesz meg, a szelfik remek elemei lesznek bármilyen fotóalbumnak. A szelfizés egy viszonylag új keletű trend, és sikere nem tiszavirág idejű!

 

Idén júniusban (bármerre is sodorjon az élet) oszd meg kedvenc szelfidet a #internationalselfieday hashtag kíséretében! Ha pedig au pairként dolgozol majd Amerikában, add hozzá a #culturalcare hashtaget is, hogy a fogadó családokból és más au pairekből álló közösségünk is láthassa a ragyogó mosolyod!

 

Fagylaltnap —2020. július 19.

A július közepén tartott fagylaltnap (július egyébként a fagylalt hónapja is) egy egészen kiváló nap! Az amerikaiak egyszerűen imádják a fagylaltot. A hajmeresztő választéknak hála biztosan nem esik majd nehezedre, hogy július 19-én te is elnyalhass egy pár finom gombóc fagylaltot a barátaiddal.

5 különleges ünnep, ami biztosan elnyeri a tetszésedet!

A fagylalt gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza, és rengeteg híres amerikai nagy kedvence volt az idők folyamán: Ben Franklin, George Washington és Thomas Jefferson mind a fagylalt szerelmesei voltak. Tartsd nyitva a szemed a fagylaltnap közeledtével, hiszen számos fagylaltozó különleges akciókkal csalogatja majd a vásárlókat országszerte.

 

Kutyák napja—2020. augusztus 26.

Szőrös kedvenceink is megérdemelnek egy ünnepet! A kutyák napján fajtisztaságtól függetlenül minden kutyának kijár a szeretet. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy nem minden négylábú barátunk él egy szerető otthonban, ennek fényében az örökbefogadás előnyei mellett is kampányol az esemény.

5 különleges ünnep, ami biztosan elnyeri a tetszésedet!

Amellett, hogy ezen a szokatlan ünnepnapon életeket menthetünk, kutyákat és családokat hozhatunk össze, arra is jut idő, hogy saját kedvencünket elkényeztessük egy kicsit. Ha neked, vagy barátaidnak van olyan négylábú kedvence, akit igazán szerettek, ne feledd el egy kis extra finomsággal vagy fülvakarással elhalmozni Kutyanap alkalmából!

 

A rágógumi napja—2020. szeptember 30.

Mozgasd át az állkapcsodat idén szeptemberben a rágógumi napját ünnepelve! Tudtad, hogy az emberiség már 5000 éve rág rágógumit? Kutatások bizonyítják, hogy a rágó fejlesztheti a memóriát, csökkentheti a stresszt és növelheti a koncentrációt. A cukormentes változat pedig javíthatja a száj higiéniáját is, miközben csökkenti az éhségérzetet és segíti az emésztést is.

 

A rágógumi napját legjobban úgy ünnepelheted, ha veszel egy csomaggal a kedvenc rágódból és megosztod azt a barátaiddal! Akár versenyezhettek is, hogy ki tudja a legnagyobb buborékot fújni! Ne feledd el a #chewinggumday hashtaget használni, ha fotókat osztasz meg a közösségi oldalakon!

 

Nemzetközi kávénap—2020. október 1.

A világ minden táján együtt ünneplik az egyik legkedveltebb ital, a kávé világnapját október 1-én. Becslések szerint naponta 3 milliárd pohár kávét fogyaszt az emberiség, és ez a szám folyamatosan növekszik, ahogy a kávé egyre közkedveltebbé egyre inkább közkedveltebbé válik.

5 különleges ünnep, ami biztosan elnyeri a tetszésedet!

A nemzetközi kávénap alkalmával közösen emlékezünk meg arra a több millió emberre szerte a világon (farmerek, pörkölők, baristák, kávépincérek és még sokan mások), akik kemény munkájukkal biztosítják számunkra ezt az ínycsiklandozó italt. Ez a nap arra is kiváló alkalmat nyújt, hogy elgondolkodjunk azon, miképp biztosíthatjuk a kávé jövőjét, hogyan vezethetünk be olyan fenntartható gyakorlatokat az iparágban, aminek köszönhetően a farmerek és családjaik megélhetése biztosabbá válhat.

 

Ezt a napot kedvenc kávéddal a kezedben ünnepelheted a legjobban! Ha pedig arról is szeretnél gondoskodni, hogy a kávéfarmerek megélhetése biztos maradjon, csatlakozz az international #coffeepledge kezdeményezéshez!

Mandy Cook
Mandy Cook
Mandy vagyok, örülök hogy megismerhetlek! Bostoni író, marketingszakértő és kreatív szakember, akinek szenvedélye  a globális kultura. A hobbijaim közé tartozik egy félig profi a cappella csoportban való éneklés, a Trónok Harcáról való filozofalas és taco evés. Lelkes utazó vagyok, Beatles fanatikus és rajongója mindennek, ami olasz.
A line drawing of a gumball machine

Oszd meg a történeted!

Szenvedélyes tartalomkészítőket keresünk, akik hozzájárulnak blogunkhoz. Küldd el történetedet ma, hogy mások is bepillantást nyerhessenek az au pair életbe.

Tudj meg többet