5 remek hangulatú amerikai TV-sorozat az otthon töltött napokra

5 remek hangulatú amerikai TV-sorozat az otthon töltött napokra

Vidítsd fel magad és fejleszd angoltudásod egyszerre ezekkel a közkedvelt soroza

Engedd meg nekünk, hogy néhány jelenleg futó szuper hangulatú TV-sorozatot ajánljunk a figyelmedbe! Ezek a sorozatok mind annyira megnevettetnek majd, hogy a könnyed is kicsordul, és emellett még az angoltudásodat is fejlesztheted! Higgy nekünk, az angol nyelv elsajátításának az egyik legjobb módja a TV-nézés, hiszen ez kiválóan fejleszti a hallás utáni szövegértésed.

 

Mire vársz? Csinálj egy tál pattogatott kukoricát, ugorj bele a legkényelmesebb otthoni ruhádba és vackold be magad a kanapé párnái közé! Az általunk ajánlott listán megtalálod az 5 legszívmelengetőbb és legszórakoztatóbb sorozatot a szolgáltatók aktuális kínálatából.

 

Parks & Recreation

Szolgáltató: Netflix

 

Parks & Rec egy klasszikus munkahelyi dokumentumfilm-paródia. Nagyon hasonlít a The Office sorozatra (ezt is melegen ajánljuk), de sokak szerint ez még annál is kiválóbb alkotás. A főszereplők játéka igazán jól passzol egymáshoz (Amy Poehler alakította Leslie Knope, Adam Scott mint Ben Wyatt, Nick Offerman mint Ron Swanson, Aziz Ansari mint Tom Haverford, és Chris Pratt mint Andy Dwyer, a teljesség igénye nélkül), a helyszín pedig egy elbűvölő és kacagtató kisváros: az Indiana államban található Pawnee.

5 remek hangulatú amerikai TV-sorozat az otthon töltött napokra

A Parks & Rec hét felejthetetlen évfolyama mindenki számára nyújt valami szerethetőt. A sorozat pompásan ötvözi a helyzetkomikumokat és az emberi kapcsolatok trükkös mibenlétét. Leslie Knope pozitív és tettre kész jelleme pedig erősíti a kormányzati tisztségviselőkbe vetett hitet, amire különös szükség van a jelenlegi őrült helyzetben.

 

Schitt’s Creek

Szolgáltató: Netflix, Hulu

 

Belátom, hogy kicsit megszegem a szabályokat ezzel az ajánlattal, de hallgass végig! Ez a sorozat nem amerikai gyártású, de ezzel együtt egyre nagyobb közkedveltségnek örvend az Államokban és más országokban is egyaránt. A kanadai sorozat, melynek jelenleg fut a hatodik (és egyben utolsó) évadja, évek óta nevetteti meg a közönségét kortól függetlenül.

5 remek hangulatú amerikai TV-sorozat az otthon töltött napokra

A történet központjában egy gazdag család áll, melynek tagjai mindenüket elvesztve fényűző életüket hátrahagyva egy színes karakterekkel tömött kisvárosba kényszerülnek. Eugene Levy és Catherine O’Hara híresek a vígjátékokban alakított szerepeikért, és itt is kiváló tanúbizonyságot adnak tehetségükről. Az epizódok telis-tele vannak nevetséges és érzelmes pillanatokkal egyaránt. Extra tipp: Az első 5 évad megtalálható a Netflix kínálatában, a jelenlegi hatodik évad epizódjait a Hulu Live vagy a Pop TV csatornán követheted. A sorozatot keddenként este 9 órától vetítik.

 

Brooklyn Nine-Nine

Szolgáltató: Hulu, NBC

 

Már ezért az egy sorozatért megéri a Hulu előfizetés az árát, ha esetleg nem lenne még hozzáférésed. A Brooklyn Nine-Nine (röviden B99) egy brooklyni rendőrőrs történéseit követi nyomon. Nemcsak a New York-i rendőrök életébe nyerhetsz betekintést, de a sorozatok világának legviccesebb karakterein is rengeteget nevethetsz!

5 remek hangulatú amerikai TV-sorozat az otthon töltött napokra

Andy Samberg (egykori Saturday Night Live szereplő) alakítása és az olyan karakterek, mint a sztoikus rendőrfőnök, vagy a tűzrőlpattant rendőrnő annyira nevetségesek, hogy a könnyed is kicsordul majd! Ha az eddigiek nem győztek volna meg, ez majd meg fog: 2018-ban a FOX bejelentette az 5. évad után a sorozat végét. A B99 rajongói ezt azonban nem hagyták annyiban, és felvonulásokat, petíciót szerveztek mindaddig, amíg meg nem győzték az NBC főnökségét, hogy fogjon bele az új évadok gyártásába! Ez aztán az elhivatottság!

 

A jelenlegi hetedik évadot tehát az NBC-n nézheted, míg az első hat évadot a Hulu kínálatában találod majd. Semmiképp se hagyd ki a Halloween témájú epizódokat!

 

The Good Place

Szolgáltató: Netflix, Hulu

 

Joggal gondolhatnád, hogy egy sorozat, ami olyan komoly témákkal foglalkozik, mint a halál és a másvilág, csak szomorú lehet. A The Good Place esetében azonban ez nem így van. Ezt a sorozatot is az NBC gyártja, és sok más híres színész mellett Kristen Bell és Ted Danson alakítja a főszerepeket. A sorozat bővelkedik az izgalmas eseményekben és meglepő fordulatokban, így a történet végig fogva tart majd!

5 remek hangulatú amerikai TV-sorozat az otthon töltött napokra

Ez a TV-show új megvilágításba hozza a másvilágot, olyanba, ami bővelkedik a könnyes nevetésben és az önfeledt kacajokban. Nem akarunk túl sokat elárulni a történetből, de ennyit mondhatunk: az egész első évadot végig kell nézned ahhoz, hogy megértsd, miért olyan remek ez a sorozat.

 

A The Good Place története négy évad után épp most ért a végéhez egy szívhez szóló finálé keretein belül, mely a sorozathoz méltó módon varrta el a cselekmény szálait. Az első három évadot a Netflix-en találod, az utolsó évad pedig a Hulu-n érhető el.

 

New Girl

Szolgáltató: Netflix

 

Végezetül pedig a New Girl című sorozatot szeretnénk figyelmedbe ajánlani. A felemelő hangulatú vígjáték főszereplőjét Zooey Deschanel alakítja. A karakter neve Jess, aki egy igazán furcsa figura! A történet nagyvonalakban: egy különlegesen nehéz szakítás után a hóbortos Jess három egyedülálló fiúhoz költözik lakótársként, akikkel ripsz-ropsz remek barátságot alakít ki. Négyőjükhöz társul Jess legjobb barátnője Cece, akik így képeznek egy nevetségesen félresikerült családot.

5 remek hangulatú amerikai TV-sorozat az otthon töltött napokra

A New Girl igazi varázsa a szereposztásban rejlik. A három férfi és két női színész fergeteges módon játszanak együtt, kiváló humorral megspékelve azt. Őket látva az az érzésed támad minden rész nézése közben, mintha a saját baráti társaságodban lennél. A világ jelenlegi helyzetében ki ne szeretne néhány új igaz barátot? A sorozat hét évadod foglal magába, és 2018-ban ért véget. Ez viszont azt is jelenti, hogy ha szeretnéd, megállás nélkül megnézheted az összes epizódot a Netflix-en!

 

Reméljük, hogy örömödet leled majd ezekben a sorozatokban a következő hetekben, és emellett az angoltudásod is fejleszted majd, miközben az amerikai kultúrát is jobban megismered. Jó szórakozást kívánunk!

Mandy Cook
Mandy Cook
Mandy vagyok, örülök hogy megismerhetlek! Bostoni író, marketingszakértő és kreatív szakember, akinek szenvedélye  a globális kultura. A hobbijaim közé tartozik egy félig profi a cappella csoportban való éneklés, a Trónok Harcáról való filozofalas és taco evés. Lelkes utazó vagyok, Beatles fanatikus és rajongója mindennek, ami olasz.
A line drawing of a gumball machine

Oszd meg a történeted!

Szenvedélyes tartalomkészítőket keresünk, akik hozzájárulnak blogunkhoz. Küldd el történetedet ma, hogy mások is bepillantást nyerhessenek az au pair életbe.

Tudj meg többet