Felejthetetlen nyaralásom Hawaiin

Felejthetetlen nyaralásom Hawaiin

Fedezd fel a gyönyörű Hawaii-szigeteket az Aloha államban.

Szervezz egy kivételes utazást az Aloha államba!

 

Ha Hawaiin szeretnél vakációzni, biztosan elgondolkoztál már azon, hogy mi lehet a legjobb módja az utazásnak, mivel ezek a szigetek a legdrágább és legnehezebben megközelíthető turistacélpontok egyike. Lehet azon gondolkozol, hogy keress egy programot amivel  egyszerre utazhatsz és dolgozhatsz az USA-ban. Azonban, fontos megemlíteni, hogy nagyon ritkán lehet megbízható és jóhírű céget találni Hawaiin, a szigetek apró méretéből fakadóan.

 

Munka Hawaiin

 

A munkával és utazással egybekötött programok helyett sok fiatal választja azt a megoldást, hogy au pair munkát vállalaz Egyesült Államokban, és onnan szervezegy nagy nyaralást a Hawaii-szigetekre szabadsága idejére! Ez a módszer remek ötvözete a kontinensen szerzett kulturális csereprogramnak és egy életre szóló nyaralásnak a szigetcsoportokon. Amerikai au pairként számtalan lehetőséged lesz utazni, és megismerni az Államok minden zugát, többek között a program végén rendelkezésre álló utazós hónapban!  Rengeteg gyönyörű hely található Amerikában, de a legközkedveltebb és legegzotikusabb kétségkívül Hawaii. Itt töltött nyaralásod biztosan emlékezetes lesz a kiváló szörfözési lehetőségeknek, tradicionális buliknak (luau) és a még sok más szuper programnak köszönhetően!

 

Látnivalók Hawaiin

 

Miután meghoztuk a döntést, hogy utazunk, a következő kérdés, hogy mit nézzünk meg! Apró szigetcsoport ellenére temérdek látnivaló található minden egyes szigeten. Ezen látnivalók tárházából mindenki igénye szerint állíthatja össze álmai utazását. A legnagyobb szigetet Nagy Szigetnek (vagy csak Hawaiinek) hívják, itt két aktív vulkán és kiváló búvárcélpontok is találhatók. Maui szigetén, mely a szigetcsoport második legnagyobbja, található a legmagasabb hegy és a híresen kacskaringós Hana autópálya. Ne feledkezzünk meg Oahu szigetéről sem, ahol Aloha állam fővárosa, Honolulu is található. A szigetcsoport mind a nyolc tagja kiváló célállomás egy élményekben gazdag nyaraláshoz!

 

Hawaii útikalauz

 

Segítünk a legtöbbet kihozni a Hawaii utazásodból! Legyen szó kihagyhatatlan látnivalókrólvagy helyi finomságokról, mindenre gondoltunk! Ha megfogadod a tanácsainkat, olyan utazásnak lehetsz részese, amit sosem fogsz elfelejteni!

 

Tipp #1: A Hana autópálya

A Maui szigetén található 64,4 mérföld hosszú autópálya Kahului és Hana városait köti össze. Az út teljes szakasza dúskál a látnivalókban: vízesések, erdők, a kék óceán, amerre csak a szem ellát. A Hana autópálya szépsége magával ragadó, minden kanyar után valami újabb csoda jön majd veled szembe. Hana városába érkezésed után megpihenhetsz a sokszínű tengerpartok egyikén, vagy beszédbe elegyedhetsz a helyiekkel!

 

Tipp #2: Pearl Harbor

 

Honoluluban találhatóPearl Harbor, egy kihagyhatatlan helyszín, melyet mélyen átitat az amerikai történelem. A japánok Pearl Harbor-ra mért támadása után csatlakozott Amerika a második világháborúhoz, ami által Oahu kikötője végleg beírta magát a történelembe. Mindenképp látogass el a Missouri hadihajón található múzeumba, ahol többet megtudhatsz az itt lezajlott eseményekről.

 

Tipp #3: Makalawena part

 

A Nagy Sziget nyugati partján, egy védett öbölben bújik meg a fehérhomokos partjáról, lávamedencéiről és lágy hullámairól ismert Makalawena part. Az öböl olyan rejtett helyen van, hogy nincs is odavezető út, csak gyalog érhető el! Hidd el, a hely varázsa kárpótol a fáradságodért. Caroline francia au pair élményét így fogalmazta meg: „Miénk volt az egész tengerpart, senki sem volt ott rajtunk kívül. Olyan volt, mint egy földi paradicsom!”

 

Tipp #4: Punalu’u part

 

Ennek az öbölnek puha homokja koromfekete a vulkanikus bazaltnak köszönhetően! Vulkánkitörések alatt a láva a vízzel érintkezve hirtelen lehűlt, és homok formájában beterítette a partszakaszt. Ez Hawaii leghíresebb fekete homokos tengerpartja, amit a napon sütkérező, veszélyeztetett Hawksbill teknősök tesznek még különlegesebbé.„Mi kempingeztünk a Punalu’u parton. Olyan megnyugtató volt a hullámok hangjára elaludni!” – emlékszik vissza Caroline.

 

Tipp #5: Autentikus hawaii ételek

 

A szabály egyszerű: utazásaid során próbáld ki a helyiek ételeit! Ez Hawaiin olyan tradicionális ételeket takar, mint a kalua sertés, ‘chicken long rice’, tintahal luau, vagy lomi lomi lazac. A helyi különlegességeket megkóstolhatod Helena’s Hawaiian Food éttermében Honoluluban. Ez a családivállalkozás 1964 óta várja szeretettel helyi és turista vendégeit az Oahu szigetén.

 

Tipp #6: Kauai’s Napali part

 

Kauai szigetét sokan Kert-szigetként becézik, melyet az ott található sűrű, trópusi esőerdő után kapott. A smaragdzöld Napali partot mindenképp érdemes meglátogatni! A partszakasz meredek szikláiról, keskeny völgyeiről, patakjairól és vízeséseiről híres. A Napali Coast State Wilderness Parkban található meredek Kalalau ösvény két közkedvelt tengerpartot köt össze. Függetlenül attól, hogy a Napali partot földön, vízen vagy levegőben közelíted meg, garantáltan el fog bűvölni a szépsége!

 

Mindent egybevetve, a hawaii látogatás legjobb módja, ha au pairként dolgozol az Egyesült Államokban, és onnan szervezel magadnak egy izgalmas nyaralást a szigetcsoportra. Ne feledkezz meg erről a listáról a tervezés közben!

 

Kattints ide további amerikai utazással kapcsolatos tippekért!

Mandy Cook
Mandy Cook
Mandy vagyok, örülök hogy megismerhetlek! Bostoni író, marketingszakértő és kreatív szakember, akinek szenvedélye  a globális kultura. A hobbijaim közé tartozik egy félig profi a cappella csoportban való éneklés, a Trónok Harcáról való filozofalas és taco evés. Lelkes utazó vagyok, Beatles fanatikus és rajongója mindennek, ami olasz.
A line drawing of a gumball machine

Készen állsz a kalandra?

Kezdd el ma a jelentkezésed, es kerülj egy lépéssel közelebb ahhoz, hogy au pair legyél az USA-ban. Vágj bele életed következő izgalmas fejezetébe!

Kezdj neki